29 Kempense burgemeesters hebben de Burgemeestersconvenant ondertekend. Als voorzitter van de Conferentie van Kempense burgemeesters mocht Ward Kennes de spits afbijten. Schepen Griet Noyens, duurzaamheidsambtenaar Ann Van Ballaer en voorzitter van de Milieuraad Paul Dekker woonden de plechtige ondertekening in 3 exemplaren bij.

Een exemplaar gaat naar de Europese Commissie, het tweede wordt bewaard door IOK en het derde staat opgeborgen in een fles op het gemeentehuis. Het etiket verduidelijkt de ‘message in a bottle’, namelijk 20% CO² reductie tegen 2020, door in te zetten op alternatieve energie, op isolatie of op duurzame mobiliteit. Om succes te boeken moeten ook de gezinnen, de industrie, de landbouw en alle openbare besturen overtuigd worden om mee te doen. In Kasterlee is reeds een nulmeting uitgevoerd en op 2 april gaat er een workshop door om het klimaatengagement concreet te maken.

Foto: burgemeester Ward Kennes, schepen van milieu Griet Noyens en duurzaamheidsambtenaar Ann Van Ballaer brachten de fles met de burgemeestersconvenant mee naar Kasterlee.